Question 1: [2 marks]

Using long multiplication, work out 256 \times 59.

Which of the following solutions is correct and gives the correct answer?

 

Answer type: Multiple choice type 2

A: 

B: 

C: 

D: 

 

ANSWER: B: 

 


 

Question 2: [2 marks]

Using long multiplication, work out 127 \times 88.

Which of the following solutions is correct and gives the correct answer?

 

Answer type: Multiple choice type 2

A: 

B: 

C: 

D: 

 

ANSWER: C: 

 


 

Question 3: [2 marks]

Using long multiplication, work out 12.6 \times 41.

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 516.6

WORKING:

 


 

Question 4: [2 marks]

Using long multiplication, work out 6.43 \times 94.

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 604.42

WORKING:

 


 

Question 5: [2 marks]

A school has to buy 29 resource packs for a class, at the cost of £4.65 per pack.

Find the total price of the resource packs for the class in pounds.

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 134.85

WORKING:

 


 

Question 6: [2 marks]

A school needs to plan lunch, on a school trip, for 325 students.

Each student needs the following:

– A sandwich costing £1.25

– A drink costing £0.90

– An ice-cream costing £0.99

In total, how much will it cost, in pounds, to provide lunch for all 325 pupils?

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 1020.50

WORKING:

The cost for each student lunch is 1.25 + 0.90 +0.99 = £3.14.

We need to multiply the cost of each student lunch by the total number of students:


 

Question 7:

A company has two types of vehicles used for transporting goods.

The Ford Transit and the Fiat Ducato.

The Transit consumes petrol at 1 litre for every 17.4 km driven.

The Ducato consumes petrol at 1 litre for every 20.4 km driven.

Both Vehicles have 36 litres of petrol in the tank.

 

Question 7(a): [2 marks]

How far, in km, will the Ford transit be able to drive?

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 626.4

WORKING:

 

 

Question 7(b): [2 marks]

How far, in km, will the Fiat Ducato be able to drive?

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 734.4

WORKING:

 

 

Question 7(c): [1 mark]

How much further, in km, can the Fiat Ducato drive than the Ford Transit?

 

Answer type: Simple text answer

ANSWER: 108

WORKING: 734.4 - 626.4 = 108km